El govern no està per referendums

13 set.

cartell-arenysAvui dia 13 es celebra a Arenys de Munt el referèndum per la independència famós. Dic famós perquè el mateix govern espanyol i català l’han convertit en el principal esdeveniment mediàtic de l’any a nivell nacional, car que d’altra banda no hauria estat més que anecdòtic.

Cal felicitar al poble i els organitzadors pel coratge de convocar-lo i aguantar la pressió mediàtica. Un referèndum que es fa, com el mateix alcalde recordava, el mateix any que la mesa del Parlament rebutjava entrar a tràmit una ILP perquè el Parlament convoqués el referèndum, diguem que de forma seriosa. En aquell moment, tots els partits representats s’hi van negar (bravo).

Des de l’estat espanyol se’ns ha recordat que no cabem a la constitució per demòcrates. Vaja que ni l’autodeterminació ni la independència tenen lloc a la constitució i no en tenim cap dret. Era d’esperar que des del govern espanyol, que més podíem esperar del PSOE (PSC inclòs)?

El més preocupant és que el president de la Generalitat i, per extensió el govern i els 3 partits que en formen part (PSOE, ICV-EUiA i ERC), ridiculitzessin el referèndum i entenguès el permís als feixistes a manifestar-se en el discurs de la Diada. És simplement vergonyós, perquè si l’estat espanyol s’hi oposa, més motius tenien els 3 partits per posar el govern de la Generalitat al costat de l’ajuntament d’Arenys i no únicament no ho han fet sinó que ho han ridiculitzat.

Tot això fa que el referèndum guanyi en valor moral, demostrant que, de continuar així, qualsevol passa seriosa per avançar cap a la independència vindrà de la societat civil. És així de decebedor…. però real.

Si el govern català ridiculitza el valor d’Arenys de Munt per atrevir-se a convocar un referèndum, jo em pregunto… quin sentit que Esquerra doni suport a aquest govern? la resposta: cap, Esquerra hauria de plantejar-se seriosament que únicament ens convé estar al govern es per afrontar el desafiament democràtic a Espanya i poder convocar un referèndum de veritat. En cas contrari, estem hipotecant i malbaratant la millor eina de l’independentisme: Esquerra.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: