Esquerra independentista recull 714 signatures en dues setmanes

23 març

Esquerra IndependentistaEn tan sols dues setmanes Esquerra independentista, el moviment de base d’ERC, ha recollit 714 signatures de les 1000 que marquen els Estatuts per convocar el referèndum intern a ERC, per sufragi universal, sobre el model de finançament que proposi el govern espanyol.

Les darreres enquestes mostren una reculada d’ERC de cara a les properes eleccions al Parlament

de Catalunya per culpa de l’incompliment reiterat de l’Estatut per part dels nostres socis del PSC-PSOE en qüestions fonamentals, com ara el model de finançament just que necessita Catalunya per fer front a la crisi, el traspàs dels trens de rodalies, l’aeroport del Prat, o l’ús del català al Congrés dels diputats.

Davant d’aquesta realitat és imprescindible que ERC promogui un referèndum intern que demostri la màxima fermesa i que permeti que tot el partit es comprometi, unit, amb la decisió final respecte el model de finançament, i pugui recuperar de nou la credibilitat i encarar amb les màximes garanties les properes convocatòries electorals. Un model de finançament com el que ara mateix està proposant el Govern espanyol ha de ser rebutjat de ple per part de l’independentisme, i a partir d’aquest rebuig ERC ha de tornar a defensar el programa polític que li ha permès créixer fins ara: el Concert Econòmic i l’exercici del dret a l’autodeterminació.

En aquest sentit, EI creu que en les properes setmanes podrà assolir la xifra necessària de les 1000 signatures per convocar el referèndum intern sobre el model de finançament. EI vol posar en coneixement de la direcció d’ERC aquesta realitat perquè pugui preparar l’operativa necessària, i que una vegada es faci pública la proposta definitiva del govern espanyol sobre el model de finançament el referèndum es pugui celebrar el dissabte immediatament posterior.

Finalment, fem una crida a tota la militància d’ERC que ens doni un darrer cop de mà per tal d’aconseguir les signatures que ens manquen i poder convocar així el referèndum. Assegurar que una decisió tan transcendent serà presa d’acord amb l’opinió del conjunt del partit és el millor exemple de democràcia participativa i d’il·lusió que podem oferir al nostre electorat.

Nota: Article 31dels Estatuts d’ERC: “Se celebraran referèndums, per sufragi universal de totes les persones afiliades, per prendre acords en qüestions que es considerin fonamentals, a petició del 10% de les persones afiliades.”

Esquerra Independentista. Països Catalans, 23 de març de 2009

3 Respostes per a “Esquerra independentista recull 714 signatures en dues setmanes”

 1. Pere Puig Març 26, 2009 a 7:44 am #

  Caram, ara et dius “Sánchez Lobo”… jeje

  http://www.elconfidencial.com/cache/2009/03/26/espana_69_sector_critico_amenaza_romper_tripartito_montilla_pacta.html

 2. Jordi Març 29, 2009 a 11:17 pm #

  Jo penso que la principal causa de les reculades, no tant les recollides per la premsa -en general sempre poc própícies-, sinó les electorals, és la manca de sentit nacional i democràtic dels grups opositors interns d’ERC. Tots els partits tenen corrents interns, matisos… però aquests accepten la democràcia i respecten el pas que marquen les majories des de les direccions. Però us felicito, en general ho esteu aconseguint: ni feu ni deixeu fer.

  Per cert, “el” moviment de base… menys “lobos”, no?

 3. Pere Puig Març 31, 2009 a 8:35 am #

  Venga va!, que ens envien cap a casa. Ens obren la porta.

  Quan vaig demanar d’entrar en aquesta santa casa (a Esquerra) si no eres “crític” gairebé ni et deixaven entrar, ara si no ets “borrego” t’obren les portes.

  Ja ens anirem veient, mr. Vendrell, hi ha vida (intel·ligent) a fora d’Esquerra i amb les guerres que hi ha i la poca infanteria que tenim, ens anirem trobant a cada moment.

  Per cert, l’últim argument (made in Zaragoza?) dels que manen és que lo de que el referèndum intern és la causa de la davallada a les enquestes, ara ho entenc tot, el 3 de març de 2008 els electors ja intuien que hi hauria uns ‘malvats crítics’ que proposarien un referèndum intern per lo del finançament, i d’aquí elws resultats obtinguts, 😦

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: