Si fos basc…

25 febr.

euskadiSi fosc basc, aquests dies d’eleccions tindria un problema ben gros. Primer perquè com que sóc d’esquerres i independentista no tinc referent allà i això que diuen que és una democràcia. De fet qualsevol opció política d’esquerres i independentista està simplement prohibida, tant si es violenta com no (que és la que vot aria), i de la resta d’opcions no veig cap prou solvent. És cert que el meu partit veu a EA com un partit germà i, al pas que anem, molt aviat serem com dues gotes d’aigua… però jo el veig profundament desorientat i inconsistent. El PNB, amb això de les dues ànimes tampoc és de refiar, Aralar no acaba d’arrencar i IU-EB renuncia a defensar el fet nacional…

Això no treu que veien l’entrevista de Tele5 a Ibarretxe avui al matí, pugui sentir molta enveja i respecte per la seva persona. Deu ser el primer president a l’Estat que s’autodefineixi com únicament basc, defensi la seva idea d’independència sense complexos i, a sobre parli bé el seu idioma. Doncs sí sento respecte doncs aquí a Catalunya estem acostumats a que els nostres Presidents no acompleixin gairebé cap d’aquests requisits, bé Pujol parlava molt bé el català i Montilla…. bé directament és l’antítesi de tots tres requisits. Que els socialistes puguin guanyar a Euskadi és tota una amenaça, al meu parer. Per primer cop a la història el PSOE governaria a les 3 nacions sense estat de l’estat i això, miri com es miri, és un drama i un veritable pas enrere en les nostres aspiracions.

Ja ho deia…. si fos basc tindria un greu problema.

2 Respostes per a “Si fos basc…”

  1. Josep febrer 25, 2009 a 5:08 pm #

    Si jo fos basc, dubtaria entre votar EA i D3M pero segurament acabaria votant D3M. I tu que ets més d’equerres que jo segurament acabaries fent igual que jo.

  2. Lluís febrer 26, 2009 a 1:16 pm #

    Jo D3M no la votaria perquè seria inútil i perquè, a part, cometen l’error de condemnar unes injustícies però no unes altres (no trobo de rebut que se sigui tan bel·ligerant contra la ilegalització d’un partit polític i que simplement es “lamenti” l’assassinat d’adversaris polítics). D’EA m’agrada l’ideari, però trobo que el partit ja no dona gaire més de si. Aralar, tot i no acabar d’arrencar, està consolidant-se de mica en mica i arrosega l’èxit de NaBai, de la que són capdavanters; són, igual que D3M, independentistes i d’esquerres, però condemnen totes les violències del conflicte basc, no com uns i altres. Per tant, i tot i que els resultats que obtindran seran discrets, jo si fos basc votaria Aralar.

    I coincideixo amb tu: tot i ser crític amb el PNB, ja m’agradaria a mi que Artur Mas fos com Ibarretxe.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: