La Federació, Sant tornem-hi!

4 jul.

Fa dos dies va sortir a la plana principal del Punt la primera notícia, de les moltes que vindran, de la pugna pel control de la Federació de Barcelona, la segona del partit en nombre de militants. L’article en si encerta algunes coses i, com sempre, erra en altres. Jo intueixo que aquest article ha estat interessadament filtrat per l’actual direcció de Barcelona per potinejar en les negociacions. És cert, tothom està parlant amb tothom, però també és cert que no tothom té voluntat d’arribar a acords, de fet n’hi ha més que no volen arribar-ne que els que volen.

L’article fa referència al darrer congres en que la meva candidatura va perdre per una quarantena de vots, concretament 272 a 314. És cert que en aquella ocasió en Joan Puigcercós ens va donar recolzament, però també és molt cert que aquest suport era força minoritari comparat amb el que aportava la candidatura en si mateixa.

En aquests quatre anys han canviat moltes coses, és cert. I algunes han empitjorat, la Federació ha exercit un control ferri de la situació, ha reduït dràsticament el suport als Casals i, sobretot, ha reduït el seu pes polític. Per exemple, la taula de presidents va ser directament suprimida per no poder-la controlar. S’han posat en pràctica mètodes d’aparell dràstics, com per exemple demanar més signatures pels candidats que en el darrer Congrés Nacional, malgrat oposar-hi de forma hipòcrita. I a nivell electoral, hem anat de patacada en patacada malgrat el triomfalisme existent. Som el darrer grup de l’ajuntament i ningú a pres responsabilitats ni plantejat un model alternatiu de ciutat.

A la candidatura de fa quatre anys ens ha tocat el paper de fer d’oposició i ho hem fet en solitari malgrat que ara apareixerà algun oportunista. Per això, ja us avanço que hem tornaré a presentar a la Federació de Barcelona per capgirar la situació actual. Malgrat que molts no s’ho creuen, jo sí que em crec que Barcelona ha de ser capital en l’avançament cap a la independència.

Una resposta per a “La Federació, Sant tornem-hi!”

  1. Assembleari Juliol 16, 2008 a 4:02 pm #

    A per totes, Xesco! Canya!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: