Fidel es retira

19 febr.

Fidel Castro, el “comandante” i capdavanter de la revolució cubana ha anunciat a través del diari oficial Granma que no optarà la presidència del Consell d’Estat ni la prefectura de l’exèrcit cubà. Castro no ha fet esment de propostes de successors que hauran de ser escollits pel Parlament el proper 24 de febrer.

Castro ha estat i és un referent per molts. Si ens situem a l’entorn macropolític i social de la zona, controlada pels Estats Units, Castro sense cap mena de dubte ha fet de frontera i contrapès dels Estats Units i ha permès que la població cubana gaudeixi de cultura i una societat avançada. Rés no és perfecte i s’han comès molts i molts errors a Cuba. Però sense Fidel, Cuba hauria estat un país d’extrema misèria com Jamaica, el macroprostíbul dels Estats Units, a escassos quilometres de l’illa. Fidel ha plantat cara i estic segur que Cuba, si hagués tingut la oportunitat de posar en prova el seu socialisme sense bloquejos seria un exemple a seguir al continent americà. Ara el problema és com aturar l’entrada dels Estats Units a l’illa de la revolució.

Una resposta per a “Fidel es retira”

  1. Salva febrer 20, 2008 a 9:53 am #

    Afortunadament la Revolució a Cuba té molt camp per córrer. Això sí, fora bo una certa obertura cap a Europa i l’accés a internet lliure. Altres pràctiques quedin fora de l’obertura com la pena de mort als EUA o la manca d’accés gratuït a la sanitat o l’educació com als Eua.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: